torsdag 10. mars 2011

Torgprosjekt anno 2004: "Postkort fra Hamar"

Nytt landskap på Østre Torg
Det spanske kunstprosjektet One Thousand Square har fått Hamars befolkning til å kaste seg inn i en het debatt om hva Stortorget skal være, og om man kan få noen konkrete resultater fra en prosess hvor folk skal bidra med egne ideer. Da passer det å vise fram arbeidet noen studenter fra Bergen Arkitekt Skole gjorde på Østre Torg da Hamar var vert for den norske Arkitekturdagen i 2004.

Prosjektet "Postkort fra Hamar" var en kartlegging av byen foretatt av studentene sammen med over 200 skoleelever fra Hamar. Resultatet, i form av tegninger og fotografier ble utstilt på Østre Torg. Og arkitektstudentene hadde som oppgave å bruke utstillinga som verktøy til å få torget til å fungere som et bedre sted.

I løpet av noen få dager var torget endret fra et nakent betonggulv til et landskap som straks ble tatt i bruk. Både voksne og barn fant nye muligheter til adspredelse og torget fungerte en kort periode som et naturlig møtested. Elementene arkitektstudentene hadde bygget ble rammer som fikk flere til å oppholde seg på Østre Torg. Dessverre måtte arkitektstudentene pakke alt sammen i løpet av kort tid, men her er bildene fra disse dagene.

På catwalken
Bor jeg her?
Skoleelevenes "Postkort fra Hamar" på utstilling
Tilbake til hverdagen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...