torsdag 7. april 2011

Byen som lærret - deg som kunstner?

Kunstbanken har engasjert billedkunstner Merete Røstad til å holde to foredrag i Kunstbanken. Foredragene belyser blant annet arbeidsmetoden til den spanske kunstnergruppen/arkitektene som vant konkurransen med kunstprosjektet "One Thousand Square" på Stortorget.

Foredraget ”Nye kunstneriske strategier i offentlig rom” ga en introduksjon til nye begreper og arbeidsformer innen samtidskunsten. Røstad forklarte og viste en rekke interessante referanser som omhandlet begreper som; "Social Practice", "Project Art" og "New Genre Public Art". Hun viste også eksempler fra egne arbeider, blant annet et skulptur/installasjonsprosjekt; ”dissection 45-06” på et torg i Leuven, Belgia, der noe av hensikten var å få fram skjulte historier og utfordre dynamikken på torget.

Vi fikk et innblikk i hvorfor kunst i dag ikke alltid ser ut som kunst, og om hvordan kunsten låner språk og arbeidsmetoder fra en rekke andre fagområder som for eksempel arkitektur, vitenskap og innovasjon. Merete Røstad er billedkunstner med master i Kunst i offentlig rom og nye kunstneriske strategier fra Bauhaus Universität i Tyskland og en Bachelor fra Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA). Hun arbeider fra studio i Elverum og Berlin. Les mer i hennes blogg: http://mereterostad.blogspot.com/

Andre del vil handle om kunst i skjæringspunktet med arkitektur. Foredraget holdes 5. mai kl 19.00 i Kunstbanken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...