onsdag 20. juli 2011

Fortett Hamar!

Illustrasjon: mulig fortetting i kvartal 44 ved Triangelparken i Hamar
(3D modell, arealplan, Hamar kommune)
Arbeidet med å fortette Hamar fortsetter. Det er et behov for å kartlegge hvordan byen kan fortettes og vokse, og hvordan vi samtidig tar hensyn til eksisterende bebyggelse, særlig den bevaringsverdige.

Gjennom å fylle hullene i byens kvartalstruktur kan vi få en tettere og bedre utnyttet by. Mer miljøvennlig er det også! Med alt i umiddelbar nærhet slipper man bil og driftskostnadene og miljøbelastningen blir lavere enn i en enebolig. Mange griner på nesen av tanken på å bo uten grønt i umiddelbar nærhet. Men hva om vi kunne flytte parkeringen ut av gårdsrommene og bruke dem som grønne og rekreative oaser, skjermet fra byens larm?

I flere kvartaler, blant annet i kvartal 44 er det mulighet for fortetting med en såkalt infill-bebyggelse som vil fyller det tomme gapet inn til parkeringen. I gårdsrommet her finnes blant annet en gjemt og glemt skatt, et bevaringsverdig uthus i tre. Dette har potensial til å bli et grønt og stemningsfullt gårdsrom. Kanskje er det noen som serverer kaffe fra en kafe som du kan nyte på uthustrappa i sola, eller kanskje er det din egen bakgård?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...