onsdag 1. desember 2010

Se på Brumunddal!

Tegninger av Landskaps Design ved Arne Sælen

Brumunddal er i siget og i løpet av kort tid har de åpna miljøgate, fått nytt kjøpesenter og ny gågate er underveis. Gågata blir utført med kraftige granittheller med ulike sjatteringer og mønster, og det skal bli trinnfri adkomst til alle hus. Belysning skal hovedsaklig skje fra vegger og vinduer.

Nå tilbyr den nye byen et rikt utvalg med alt fra mat og klær til datamaskiner, sykler, vin og sushi. Kommunen har tatt rolle som aktiv koordinator for små og store kulturarrangementer som tar i bruk byrommene.

Vi besøkte de som planlegger i Brumunddal og fikk høre om store ambisjoner for videre utvikling. Det jobbes med ny elvepromenade, det skal legges til rette for flere byboliger i sentrum og det skal opparbeides torg. Det er fokus på belysning og det grønne. Tilsammen investeres flere titalls millioner i byens gulv, et prosjekt som er kooridnert med legging av fjernvarme og utskifting av kommunens vann- og avløpsrør.

Med plansjefen Eilert Ellefsens langsiktige strategier, rådmannens engasjement, og Ragnhild Lied Børke (landskapsarkitekt) og Monica Olsen (tettstedsutvikler) som iverksettere skjer det store endringer i Brumundal sentrum. Sannsynligvis vil dette ha betydning også for oppfattelsen av Brumunddal, som lenge har spilt rolla som den stygge andungen.

Se mer om utviklinga i Brumunddal sentrum her >
Og mer om sentrumsprosjektet her >

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...