tirsdag 18. september 2012

Kunst under jorda

Videoinstallasjonen Annorstädes ved Malmø sentralstasjon 
Ved Malmø sentralstasjon kan du oppleve å reise FØR du går ombord i toget. I forbindelse med gjennomføringen av "Citytunneln" under Malmø har perronghallen ved Malmø sentralstasjon fått en videoinstallasjon som kontinuerlig viser landskaper, bygningsmiljøer, havner og andre bilder fra store deler av verden.
Ideen om å projisere landskaper slik de kan ses gjennom togvinduer er ikke så overraskende i seg sjøl, men i dette tilfellet er det håndtert på en rolig poetisk måte, og godt teknisk utført. Det er rommet i bildet som drar blikket. Skygger, konturer og den forlokkende trangen til å se mer. Det går langsomt som ei norsk togreise, men nettopp derfor også stille nok til ikke å være for påtrengende. 
Bildene som projiseres går i hele hallens lengde, og det er ikke enkeltstående bilder men et helt sett som gir inntrykk av et enormt panorama. Bildene er samlet gjennom en årrekke. Perronghallen hvor dette projiseres får med bildene en dybde som utvider opplevelsen av det fysiske rommet. Dette er et vellykket grep og en velkommen erstatning i et bylandskap der noen av våre møteplasser flyttes vekk fra bakkeplanet.
Videoinstallasjonen heter Annorstädes og er utført av Tania Ruiz Gutiérrez
Vil du vite mer om arbeidet og hvilke steder bildene er tatt kan du se mer på prosjektets egen side her: http://www.elsewhere.name - og på Wikipedia her.
Geir Cock, arkitekt, Hamar kommune

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...